Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:27 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Яну, 2006 5:07 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Снощи си измислях в кухнята и се получи нещо доста вкусно ;). дано ви хареса:

Продукти:
15 чушки (печени и обелени)
за пълнежа:
250 гр кайма
200 гр гъби (печурки)
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 - 2 с. л. кетчуп
сол, черен пипер, кимион и чубрица (много малко)
за панировката:
2 яйца
2 с. л. галета
2 - 3 с. л. царевично брашно
4 шепи смлян корнфлейкс
за соса:
1 пакет кремсупа от гъби
200 гр. гъби (печурки)
Приготвяне:
1. Всичките 400 гр. гъби се нарязват на ситно и се изпържват докато станат готови.
2. Приготвяме пълнежа като запържваме лука, чесъна и каймата. Добавяме кетчупа и подправките. сваляме от котлона и добавяме половината гъби.
3. С тази смес пълним чушките.
4. В купичка разбиваме добре двете яйца. В друг съд смесваме брашното, галетата и корнфлейкса.
5. Потапяме всяка чушка първо в яйцата, а след това овалваме в сухата част от панировката и пържим в силно сгорещено олио.
6. Изсипваме супата на прах в 500 мл студена вода и при непрекъснато бъркане оставяме на котлона да поври около 10 минути. След като свалим от котлона добавяме останалите гъби. по желание може да поръсим с пресен магданоз.
7. Сервираме чушките полети със соса.

Да ви е сладко!


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2006 6:19 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Мляс! Добре, че след малко сме на имен ден, че щях да си умра при четенето на тази вкуснотийчица!


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2006 7:03 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Искрено се радвам че предизвиквам слюноотделяне ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2006 7:08 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Rus0koska написа:
... Сервираме чушките полети със соса...

Само с тази точка не съм съгласна.
Половината от домашните ще лапат чушки, останалите ще си топят в соса.
Те такива са моите хора :cry:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB