Снощи си измислях в кухнята и се получи нещо доста вкусно
. дано ви хареса:
Продукти:
15 чушки (печени и обелени)
за пълнежа:
250 гр кайма
200 гр гъби (печурки)
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 - 2 с. л. кетчуп
сол, черен пипер, кимион и чубрица (много малко)
за панировката:
2 яйца
2 с. л. галета
2 - 3 с. л. царевично брашно
4 шепи смлян корнфлейкс
за соса:
1 пакет кремсупа от гъби
200 гр. гъби (печурки)
Приготвяне:
1. Всичките 400 гр. гъби се нарязват на ситно и се изпържват докато станат готови.
2. Приготвяме пълнежа като запържваме лука, чесъна и каймата. Добавяме кетчупа и подправките. сваляме от котлона и добавяме половината гъби.
3. С тази смес пълним чушките.
4. В купичка разбиваме добре двете яйца. В друг съд смесваме брашното, галетата и корнфлейкса.
5. Потапяме всяка чушка първо в яйцата, а след това овалваме в сухата част от панировката и пържим в силно сгорещено олио.
6. Изсипваме супата на прах в 500 мл студена вода и при непрекъснато бъркане оставяме на котлона да поври около 10 минути. След като свалим от котлона добавяме останалите гъби. по желание може да поръсим с пресен магданоз.
7. Сервираме чушките полети със соса.
Да ви е сладко!