Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:44 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Яну, 2006 5:21 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Заек по ловджийски ("Бон Апети")
Хотелски комплекс "Бръшлян", град Трявна
27/12/2005
Продукти:
1 заек
1 кг лук
200 г бекон
200 г гъби
150 г маслини
100 мл бяло вино
100 мл олио
7-8 червени чушки
3-4 кисели краставички
2 моркова
1 глава чесън
1/2 връзка магданоз
10 зърна черен пипер
3 дафинови листа
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. лютеница
сол на вкус
за маринатата:
400 мл вода
200 мл вино
200 мл оцет
1 с. л. брашно
Приготвяне:
1. Продуктите за маринатата се смесват. Заекът се маринова 12 часа. След това се разделя на порционни парчета, които се пържат в нагорещено олио до златисто. Слагат се в глинен гювеч.
2. Лукът се нарязва наедро и се задушава в нагорещено олио. Прехвърля се в гювеча.
3. Морковите и чушките се нарязват на тънки жулиени, а гъбите, краставичките, чесънът и беконът – наедро. Морковите се задушават, след което заедно с останалите продукти се слагат в гювеча.
4. Брашното се запържва. Разрежда се с виното, слагат се доматеното пюре и лютеницата, разбърква се. Сместа се прехвърля в гювеча.
5. Прибавят се маслините, черният пипер и дафиновите листа. Налива се около 1/2 л вода (колкото да покрие продуктите в гювеча), посолява се, слага се нарязаният наситно магданоз. Запечатва се с тесто и се пече около 1 – 1 1/2 часа при умерена температура.


Аз го направих още на следващия ден, защото мъжо ми беше купил заек. Стана страхотно само от към подправки добавих и смлян черен пипер.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2006 6:26 pm Съб 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Аз, предвид ЕГН-то, трябва да си взема аутокю за таз рецeпта 8) Инак ще упущя заека...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB