Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 24 Сеп, 2020 12:42 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Яну, 2006 1:57 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
Пържолките начукваме с дървено чукче и поръсваме със сол и черен пипер.Намазваме ги с малко мас и поръсваме със ситно нарязан кромид лук,стрит чесън.Заливат се с малко прясно млекце и се пекът на умерна фурна до готовност като от време на време се поливат със соса от печенето.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Яну, 2006 2:57 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Фидера написа:
Пържолките начукваме с дървено чукче...
Само с тази част не съм съгласен, защото дървото е органика, а бактериите обичат такава среда за развитие. Пък и дървените прибори не трябва да се мият с препарат. Така съм чувал от старите майстори ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Ное, 2007 10:45 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Авг, 2007 10:49 pm Пет
Мнения: 1
MR.LAZY написа:
Фидера написа:
Пържолките начукваме с дървено чукче...
Само с тази част не съм съгласен, защото дървото е органика, а бактериите обичат такава среда за развитие. Пък и дървените прибори не трябва да се мият с препарат. Така съм чувал от старите майстори ;).


Сложи наелоново пликче върху пържолката и тогава я тупай :)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Ное, 2007 11:19 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Няма нужда, аз ползвам алуминиево ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Ное, 2007 2:38 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
MR.LAZY написа:
Няма нужда, аз ползвам алуминиево ;).


Аз пък смятам, че дървеното чукче придава особен вкус на пържолите. Прав си, че трудно се мие, и вероятно си прав за бактериите.
Проблемът с чукчетата е, че обикновено не се усещам как точно удрям и ако е по-здраво чукчето правя месото с дебелината на вестник.
Освен това, ако чак толкова се бактеризират чукчетата, може, както казва sssweetnesss, да се увие в пликче.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Ное, 2007 2:44 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аз пък не обичам пребити пържоли, затова не ползвам чукче. Но дори и да ползвах, щях да го мия в машината. Дали има бактерии, които издържат на 65°С и силните препарати?


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Ное, 2007 6:09 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
sssweetnesss предложи в найлон да се увие месото, не чукчето, но и аз като Алеко не съм фен на пребитите пържолетки - не са никак сочни :-?

Джейми Оливър изтънява пържолите с юмрук, за мен това е мечта непостижима :oops: Затова не правя никакви пържоли :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Ное, 2007 7:24 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
Джейми Оливър изтънява пържолите с юмрук, за мен това е мечта непостижима :oops: Затова не правя никакви пържоли :mrgreen:


Що? Не ти е достатъчно тежък пестникът?


Attachments:
karamel10.jpg [42.31 KiB]
Not downloaded yet
karamel9.jpg [31.69 KiB]
Not downloaded yet
karamel8.jpg [32.31 KiB]
Not downloaded yet
karamel7.jpg [36.14 KiB]
Not downloaded yet
karamel6.jpg [46.16 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 08 Ное, 2007 9:51 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
biskvitka написа:
sssweetnesss предложи в найлон да се увие месото, не чукчето, но и аз като Алеко не съм фен на пребитите пържолетки - не са никак сочни :-?

Джейми Оливър изтънява пържолите с юмрук, за мен това е мечта непостижима :oops: Затова не правя никакви пържоли :mrgreen:


Разбрах аз, идеята с найлоновото пликче я прилагам във всякакви варианти, включително и да слагам по-едрите подправки и да ги набухвам с чука.
За юмрука и аз съм чувала и виждала, но и за мен е невъзможно.
Относно чукането на пържолите - понякога са много дебели - около 1.5 - 2 см, а на мен толлкова дебели не ми харесват. Освен това, когато ги правя задужени във фурна ми трябват с дебелина около 0.5 до 1 см.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Ное, 2007 12:43 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
biskvitka написа:
sssweetnesss предложи в найлон да се увие месото, не чукчето, но и аз като Алеко не съм фен на пребитите пържолетки - не са никак сочни :-?

Джейми Оливър изтънява пържолите с юмрук, за мен това е мечта непостижима :oops: Затова не правя никакви пържоли :mrgreen:


Разбрах аз, идеята с найлоновото пликче я прилагам във всякакви варианти, включително и да слагам по-едрите подправки и да ги набухвам с чука.
За юмрука и аз съм чувала и виждала, но и за мен е невъзможно.
Относно чукането на пържолите - понякога са много дебели - около 1.5 - 2 см, а на мен толлкова дебели не ми харесват. Освен това, когато ги правя задужени във фурна ми трябват с дебелина около 0.5 до 1 см.


В такива случаи взимам контрафиле и си го режа на желаната дебелина.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Ное, 2007 5:31 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Друго са си вратните пържоли, мариновани и задушени под фолио. Пускат достатъчно мазнина, пък ние обичаме мазното и тлъсто и супер вредно свинско месо. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB