Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:50 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 09 Яну, 2006 4:48 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
По едричко пиле го почистваме от вътрешностите/ако има такива/.Отвън и отвътре го намазваме със сол,черен и червен пипер и малко разтопено масълце.Фурната загряваме на 250-300 градуса.Дъното на тавичката в която ще печем пиленцето покриваме с лист от домакинско фолио.В пилето слагаме чеснови скилидки и мащерка.Поставяме го по корем а в трътката мушкаме една отворена биричка 0,330 мл/бомбичка/.Поръсваме с едра морска сол докато го покрие .Поръсваме с няколко капчици водичка.Похлупваме тавата с друга такава с по голям размер и оставяме във фурната за около 1,5 ч.Правим сос от жълтъка на едно яйце,чаша бяло винце,малко сметана,бъркаме докато се посгъсти.Преди да консумираме пилето му чупим солената кора която го е предпазила от изгаряне /2-3 степен/а самото хвъркато сервираме върху предварително задушени с масло и копър картофки.Сервираме със соса който е отделен в сосиера.От биричката ни няма и помен така че ако е останала някоя и друга такава то не му мислете много-много.Наздраве и добър апетит!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB