Продукти:
свинско филе,
2 с.л. олио,
3-4 с.л. свинска мас,
моркови,
5 главички лук,
3 скилидки чесън,
винена чаша сухо бяло вино,
гъбки.
Подправки: сол, червен пипер, черен пипер, чубрица, чимен;
Начин на приготвяне:
Филето натриваме с малко сол и олио и оставяме на студено 4-5 ч. Слагаме го в тавичка, в която сме сгорещили св.мас, и обръщаме от всички страни. Около филето нареждаме гъби, скилидки чесън, нарязания на шайби кромид лук. Заливаме с виното. Покриваме тавичката с фолио и печем на фурна 30 мин на най силната, а след това 60 мин на 150 градуса. Снемаме фолиото и запичаме докато се зачерви. Вадим от тавата и овалваме филето в подправките. Изстиналото филе увиваме във фолио (целофан) и съхраняваме на студено, чакайки да му дойде времето. В комбинация с подходящо каберне или Мерло всичко си идва на мястото.
|