бяло месо с кожа,прясно мляко,бяло вино,зеленчуци по избор.
Подправки:подправка за пиле,черен пипер,сол.
Начин на приготвяне: Отделяме бяло месо с кожата и внимателно оформяме пържолки които начукваме и поръсваме с черно пиперче и малко солчица.Накисваме ги в прясно мляко и оставяме на студено 1 ч.....но не повече защото могат да настинат.Отцеждаме от млякото и навиваме като роленца които закрепваме с клечки за зъби/ще ни трябват след храна/,печем на фурна.Соса от месото се смесва с бялото винце и подправката за пиле и ситно нарязаните зеленчуци .Оставяме да поври 5-6 мин и сгъстяваме с л-ца нишесте.Заливаме роленцата и пробваме как са с чаша Траминер от Хан Крум.
|