Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 19 Апр, 2024 2:29 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Фев, 2006 9:56 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Юли, 2005 9:52 am Чет
Мнения: 98
Location: Варна
Аз също правя боба в тенджерата под налягане. Мъжът ми е голям фен на боба, за разлика от мен, но с годините се научих да го правя доста вкусен, независимо от реколтата. И така:
1. Боба не го накисвам, слагам го директно в тенджерата с вода, колкото да заври-5 минути след като заври, изхвърлям първата вода.
2. Сега вече слагам минерална вода (задължително, тъй като във Варна е много твърда чешмяната вода) в количество три-четири пъти да покрие боба, прибавям още,олио, лук, пиперка, морков и един зеленчуков бульон-след "звучното" завиране, варя точно 50 мин. под налягане.
3. Като разхерметизирам тенджерата добавям домати, сол и джоджен и варя не повече от 10 мин. на тих огън.
Не запържвам боба.
Това е!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB