Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Сеп, 2019 6:43 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 31 Яну, 2006 9:34 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Пълнена кокошка

Необходимите продукти:
1 кокошка
3 кафяни чашки булгур
1 кафяна чашка олио
1/2 кисела зелка (можете да използвате и прясна зелка)
10 зърна черен пипер
2 чаени лъжички червен пипер
1 чаена лъжичка стрита суха чубрица.

Приготовление:
Най-напред пригответе плънка, като залеете булгура с вряла вода и прибавите към него половината от нарязаното на тънки ивици зеле.
Към тези продукти прибавете олиото и 2 кафяни чашки топла вода и задушете зелето на слаб огън в съд с капак.
Подправете с чубрицата, черния пипер и червения пипер.
Напълнете кокошката с тази плънка и я зашийте с попарен бял конец. На дъното на тенджерата, в която ще я варите сложете под кокошката и останалото зеле, нарязано на тънки ивици.
В тенджерата сипете равни части вода и зелев сок, така че течността да стигне 2/3 от височината на кокошката (Ако нямате зелев сок, сложете само вода). Върху тенжерата сложете бяла хартия и тогава сложете капака й.
Варете на тих огън, докато месото на кокошката омекне. Сервирайте това ястие със салата от печени чушки или туршия. Като гарнитура можете да предложите кисели краставички или сварени моркови.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB