Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:14 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Май, 2006 5:26 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
400 г свинско контрафиле
400 г пилешки гърди
20-ина печурки, не много големи
4 зелени чушки тънкокори
3 средни тиквички
8 парчета бяло сирене, колкото кибритена кутийка
олио, сол

Месото се нарязва на пръчици с ширина около 1 см, посолява се.
Гъбите се измиват и цели се оставят да изсъхнат.
Тиквичките се разполовяват по дължина и се режат като картофи за пържене, посоляват се и се оставят в гевгир да се отцедят.
Чушките се изчистват от семките и се нарязват на едри парчета.

В дълбока незалепваща тенджера се загрява силно малко олио, слага се да се пържи свинското за по 3 - 4 мин от двете страни. Вади се с решетъчна лъжица и процедурата се повтаря с пилешкото. Съдът трябва да е достатъчно голям да не се застъпват парчетата месо, т.е. да се пържат, а не задушават - ако е необходимо се разделят на порции.
Пилешкото се вади и се слага в съда при готовото свинско. Хубаво е този съд да е достатъчно голям да побере всички изпържени продукти - гювеч е много подходящ.
На негово място идват гъбите - цели, разбъркват се на няколко пъти докато станат златисти и с решетъчната лъжица - върху готовите меса.
Следват чушките - тук може да се наложи да се добави малко олио, пак се пържат няколко минути с разбъркване и се вадят в съда с готовите неща.
На тяхно място - половината тиквички, после останалите, пак с бъркане, докато покафенеят - и те в големия съд.
Сега вече може да се намали котлона и да се сложат парчетата сирене за по 1 - 2 мин от всяка страна да ги "близне " огънят.

Сервира се на порции - 2 парчета сирене, заобиколени от чушки и от двата вида месо, разделени с тиквички, тук там артистично разположени 4 - 5 гъби.
Ароматът е невероятен и без никакви подправки.

Това може да се направи и на сач или скара.

И дума не можеше да става за снимка. :mrgreen:

Източник на рецептата и наименованието - местната ни кръчма. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Май, 2006 6:10 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
Източник на рецептата и наименованието - местната ни кръчма. :P
И как си дадоха рецептата без бой?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Май, 2006 6:18 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA, ако направим сбирка на тема "Любими ястия от любими кръчми", ще донесеш ли малко от това великолепно ястие? От мен - пита за топене на сосчето :P


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2006 12:35 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
MR.LAZY написа:
IPA написа:
Източник на рецептата и наименованието - местната ни кръчма. :P
И как си дадоха рецептата без бой?


Мистър, беше ми достатъчно да опитам ястието, за да си открадна рецептата без никакво насилие. :twisted:

biskvitka написа:
IPA, ако направим сбирка на тема "Любими ястия от любими кръчми", ще донесеш ли малко от това великолепно ястие? От мен - пита за топене на сосчето :P


С удоволствие. :)
Ами ако дотогава си харесам нещо ново - при мен рецептите ми са с източник " а в една кръчма ядох .... "
:P


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2006 2:38 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
Мистър, беше ми достатъчно да опитам ястието, за да си открадна рецептата без никакво насилие. :twisted:
За продуктите ще се съглася, че може да разбереш какви са, но начина на приготвяне е малко труден за установяване постфактум.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2006 3:41 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Явно хората са готини и си дават рецептите.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2006 5:25 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Не са ми давали рецепта, но следващия път може и да опитам. ;)

Минаха ми през главата някои технологии и след обмисляне се спрях на тази. Направих го, като си мислех че тиквичките са много и ще отделя част от тях. Получи се напълно задоволитен резултат, високо оценен от половинката ми и всичко бе ометено. Което беше и целта на занятието.

Преди време пак в кръчма ядох задушен гъши дроб със сос от манатарки и ябълки. Е, това вече бе по-сложно и тъй като при пазаруване не съм се натъквала на гъши дроб, опити не бяха проведени и не бе установена рецепта. ;) :lol:

Това е аламинут, без сложни сосове, без маринати и дълга топлинна обработка.

:P


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB