Една традиционна българска манджа, подобна на чушките с доматен сос.
Учудих се, че я няма в съдържанието и тъй като скоро и се насладих, пускам рецепта.
2 средни патладжана се нарязват на кръгчета с дебелина около 1,5 см, посоляват се и се оставят да се отцеди чернилката
През това време се прави доматен сос:
домати
лук
зехтин / олио
сол, пипер, щипка захар
магданоз, чесън
Доматеният сос - запържва се лука, добавят се настърганите / смлени домати и подправките, които предпочитате. Като се сгъсти се добавя наряния наситно чесън и магданоз.
Патладжаните се овалват в брашно и се пържат в зехтин / олио, поставят се върху домакинска хартия да се отцеди мазнината.
В чиния се слагат парчета изпържен патладжан и се поливат с доматен сос.
За разкош - блокче бяло сирене.
Хубавият хляб е задължителен.
