Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 07 Авг, 2020 7:02 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Авг, 2006 6:36 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Една традиционна българска манджа, подобна на чушките с доматен сос.
Учудих се, че я няма в съдържанието и тъй като скоро и се насладих, пускам рецепта.


2 средни патладжана се нарязват на кръгчета с дебелина около 1,5 см, посоляват се и се оставят да се отцеди чернилката

През това време се прави доматен сос:

домати
лук
зехтин / олио
сол, пипер, щипка захар
магданоз, чесън

Доматеният сос - запържва се лука, добавят се настърганите / смлени домати и подправките, които предпочитате. Като се сгъсти се добавя наряния наситно чесън и магданоз.

Патладжаните се овалват в брашно и се пържат в зехтин / олио, поставят се върху домакинска хартия да се отцеди мазнината.

В чиния се слагат парчета изпържен патладжан и се поливат с доматен сос.
За разкош - блокче бяло сирене.

Хубавият хляб е задължителен.

:)


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2006 7:02 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
От това мога да изям цели тенджери!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Авг, 2006 10:35 am Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Като гарнитура на цели тенджери мръФФФка ли? :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Авг, 2006 5:59 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Защо задаваш излищни въпроси? Естествено! :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB