Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:33 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 42 мнения ]  Към страница 1, 2  Next
Message
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 05 Дек, 2006 3:47 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
пиле без вътрешностите
пакет сол

В достатъчно голяма тава се сипва сол, така че да я покрие цялата с височина около 1 см.

Пилето се разрязва през гърдите, подсушава се и се слага в тавата върху солта разтворено, с кожата нагоре.

Пече се на 200 С по средата на фурната около 1 час / зависи от големината му /. Готово е когато кожата стане златисто кафява.

След изваждане от фурната, веднага се прехвърля в друг съд, да не полепва сол по него.

На вкус е точно като пиле на грил.
Не става солено, не се притеснявайте, поема си колкото му трябва сол. Даже може да ви се наложи да досолите.

Става много сочно.
Лесно, мързеливо, вкусно.
Наздраве. :)

Image


Attachments:
ccDSCI0132.JPG [55.21 KiB]
Downloaded 670 times
 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 05 Дек, 2006 5:46 pm Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
:ligi: :ligi: IPA, невероятно е! А и снимката...Ей, вкусни са тез моите роднини, спор няма :lol:
А с никаква течност ли не се полива? Как е останало толкова сочно и златисто? (Аз щото винаги като пека роднини, поливам с нещичко, я бира, я водица)


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 05 Дек, 2006 6:46 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Не пиле, с нищо не се полива - представяш ли си какво ще стане със солта отдолу :puke: .
Сочно и златисто - това е критерия, че пильо е готов и в този момент се вади от фурната. :eat:

И аз често поливам с бира или с какъвто ми е соса, но тогава не се получава ефекта като на грил. :grill:

А, и пилето да е от магазина, че с домашни не вярвам да стане. :lol: :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 05 Дек, 2006 10:05 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
А, и пилето да е от магазина, че с домашни не вярвам да стане. :lol: :lol:


Що бе, кво им е на домашните хвъркати?

А КП да внимава с изказванията по адрес на роднините, че НСБОП не спи!


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 05 Дек, 2006 10:36 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
A, бе тва пиле много секси позиция е заело.


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 05 Дек, 2006 10:46 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
С подобно пиле моя мъж ме впечатли (само още по мързеливо :lol: ) не се реже пиле.. ами цялото се слага върху солта... и 30 минути след това се обръща и се пече 30 мин още и край .. кучето изяждаше цялата сол след това :lol: :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 05 Дек, 2006 11:24 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко, домашните пилета колкото и да са затворени в пространството, развиват в някаква степен мускули и времето за приготвянето им се увеличава. ;)

Мистър, я си признай кво гледаш /пиеш/. :mrgreen:

marabu, ние нямаме куче, а на Ипов още не му е хрумнало че тази сол може да бъде оползотворена, :lol: , за сега бърза да изхвърли солта в боклука, докато не се е стегнала. :lol: :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 06 Дек, 2006 12:43 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Значи вече си имате повод да си купите куче :)


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 06 Дек, 2006 10:24 am Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
Мистър, я си признай кво гледаш /пиеш/. :mrgreen:
E, как какво? Гледам Ути и пием бензин :mrgreen:.


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 06 Дек, 2006 10:31 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
marabu, ние нямаме куче, а на Ипов още не му е хрумнало че тази сол може да бъде оползотворена, :lol: , за сега бърза да изхвърли солта в боклука, докато не се е стегнала. :lol: :lol:


Кажи на г-н Ипов, че след като се стегне солта, може да се начука и да се използва като подправка. Примерно за подсоляване на пилешка чорбица.


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 06 Дек, 2006 11:50 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
marabu, благодаря, но мисля че ще ни трябват още доста поводи, за да си купим куче. ;)

Мистър, не бъди скромен. :twisted:

Алеко, за сега мисля да не разпространявам ноу хау-то ти. :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 06 Дек, 2006 1:41 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Алеко, за сега мисля да не разпространявам ноу хау-то ти. :mrgreen:


Що бе? Да не е държавна тайна?


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 06 Дек, 2006 2:47 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Не е, но ще ти се иска да е такава, след като си съхраняваш няколко месеца сол с пилешка мазнина като подправка. :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 11 Яну, 2007 6:16 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Ное, 2006 3:03 pm Чет
Мнения: 85
Location: София
:) Привет!
Доста отдавна съм се регистрирала, но чак сега пиша и това е първото нещо, което съм решила да направя. Предполагам, че ще е страхотна! :YY:
PS Чаках първо да си взема куче :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 11 Яну, 2007 10:02 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Май, 2006 8:42 pm Нед
Мнения: 45
:) Шегата настрана, но пилето става много вкусно. Обаче аз не го "разкрачвам" така в тавата върху солта, а го слагам цяло. Ако евентуално остане нещичко от него и за следващия ден, което напоследък рядко се случва, не променя вкуса си. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 12 Яну, 2007 4:06 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 11 Яну, 2007 4:38 pm Чет
Мнения: 4
Location: София
Привет на всички гурмани! :)
Много ме заинтригувахте с това пиле върху сол. Чудя се дали ще стане с пилешки бутчета? Как мислите? :roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 12 Яну, 2007 4:14 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Здравей ГладнотоСлонче,

Не съм опитвала с пилешки бутчета, имам предчуствие, че ще станат солени. :roll:

Но ако някой е пробвал, нека си каже. :idea:


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 12 Яну, 2007 5:03 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Ное, 2006 3:03 pm Чет
Мнения: 85
Location: София
Пропуснах тук да кажа, че пилето го направих вчера и стана меко казано - фантастично! :) И въобще не беше солено - точно колкото си трябваше да бъде. Теглото на пилето беше сериозно: 1.500 кг. Може би има значение и количеството месо все пак. :roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 15 Яну, 2007 7:42 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Май, 2006 8:42 pm Нед
Мнения: 45
Пробвала съм и с бутчета, но върху солта сложих :) алуминиево фолио :) . Не станаха прекалено солени.


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 15 Яну, 2007 9:31 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
neli.mag написа:
Пробвала съм и с бутчета, но върху солта сложих :) алуминиево фолио :) .
Ама така му се губи целият чар!


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 16 Яну, 2007 1:23 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Ное, 2006 3:03 pm Чет
Мнения: 85
Location: София
Да така се променя, но не пречи пак да стане нещо интересно! :)
Вчера мои близки ми казаха, че са видяли нещо подобно по френската телевизия но било с :riba: и към солта се прибавяли белтъци. Като го пробваме и ако е удачно ще пусна рецепта :)


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 16 Яну, 2007 1:50 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
ROSSI ROSSI написа:
Да така се променя, но не пречи пак да стане нещо интересно! :)

Не мога нещо да схвана ако солта е покрита с фолио, какъв е смисълът да има сол?


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 16 Яну, 2007 2:06 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
to4ica написа:
Не мога нещо да схвана ако солта е покрита с фолио, какъв е смисълът да има сол?


И аз така. :oops:


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 16 Яну, 2007 2:09 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
A, бре, мацки + Алеко, доколкото схванах, става въпрос, че солта отвън е покрита с фолио - лист фолио, сол, пълнеж, завиване, печене. Капиш?


 Profile  
 
 Рецепта: Пиле върху сол
Сготвено на: 16 Яну, 2007 2:22 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Пробвала съм и с бутчета, но върху солта сложих алуминиево фолио .

Мистър, това аз го разбирам така: сол и върху нея фолио. Завиване няма.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 42 мнения ]  Към страница 1, 2  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB