to4ica написа:
А защо не слагаш яйце? В латкес също се слага.
ми щот' не е латкес
едни помаци, дето готвеха пататници на Арапя, не им слагаха яйца (ма то може да е от "икономия")
така го ядох за сефте и така си ми харесва, инак ми напомня на исп.тортийя.
пък и по-хрупкав става.
Куцо пиле написа:
Без яйце не е ли по-трудничко да остане цял пататника?
ето един линк от dir-a, където има две рецепти за
ПАТАТНИК
аз правя подобна на втората, като добавям малко брашно и заменям лука с чесън.
брашното го добавям, щото част от нишестето на картофите излиза при изстискването, а то е основно за "хрупкавостта".
понеже съм мардА, хакам цялата работа в една тепсия с олио (по-добре е с масло, казват
) и го пека на ~200°С.
да ме прощава Yosif, ама пататник без мазнина, не е пататник.
даже произведението се маже с масло, след като се извади от фурната, но на мен ми изглежда много тежко така.
върви с катък или кисело мляко, за предпочитане овчо