Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 06 Дек, 2021 2:50 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 43 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
Сготвено на: 18 Яну, 2007 3:13 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Ное, 2006 3:03 pm Чет
Мнения: 85
Location: София
Ми да!!! :!: Как не съм се сетила! :roll:
И при пицата с тиквички - също трябва да се изцеди, /при това - много! /за да не става глетаво тестото!


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2007 4:21 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
rosko написа:
здравейте!
да се изстискат хубаво с помощта на тензух или кърпа.
с тази технология при мен се получава пататника, но аз не му слагам яйца. :roll:

Това с тензуха наистина е хитър номер - писна ми да мия разни ситни цедки. А защо не слагаш яйце? В латкес също се слага.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2007 5:30 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
to4ica написа:
А защо не слагаш яйце? В латкес също се слага.


ми щот' не е латкес ;)

едни помаци, дето готвеха пататници на Арапя, не им слагаха яйца (ма то може да е от "икономия")
така го ядох за сефте и така си ми харесва, инак ми напомня на исп.тортийя.
пък и по-хрупкав става.

Куцо пиле написа:
Без яйце не е ли по-трудничко да остане цял пататника? :roll:


ето един линк от dir-a, където има две рецепти за ПАТАТНИК

аз правя подобна на втората, като добавям малко брашно и заменям лука с чесън.
брашното го добавям, щото част от нишестето на картофите излиза при изстискването, а то е основно за "хрупкавостта".
понеже съм мардА, хакам цялата работа в една тепсия с олио (по-добре е с масло, казват :-? ) и го пека на ~200°С.
да ме прощава Yosif, ама пататник без мазнина, не е пататник.
даже произведението се маже с масло, след като се извади от фурната, но на мен ми изглежда много тежко така.
върви с катък или кисело мляко, за предпочитане овчо ;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 43 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB