Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:30 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 43 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
Сготвено на: 18 Яну, 2007 5:30 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
to4ica написа:
А защо не слагаш яйце? В латкес също се слага.


ми щот' не е латкес ;)

едни помаци, дето готвеха пататници на Арапя, не им слагаха яйца (ма то може да е от "икономия")
така го ядох за сефте и така си ми харесва, инак ми напомня на исп.тортийя.
пък и по-хрупкав става.

Куцо пиле написа:
Без яйце не е ли по-трудничко да остане цял пататника? :roll:


ето един линк от dir-a, където има две рецепти за ПАТАТНИК

аз правя подобна на втората, като добавям малко брашно и заменям лука с чесън.
брашното го добавям, щото част от нишестето на картофите излиза при изстискването, а то е основно за "хрупкавостта".
понеже съм мардА, хакам цялата работа в една тепсия с олио (по-добре е с масло, казват :-? ) и го пека на ~200°С.
да ме прощава Yosif, ама пататник без мазнина, не е пататник.
даже произведението се маже с масло, след като се извади от фурната, но на мен ми изглежда много тежко така.
върви с катък или кисело мляко, за предпочитане овчо ;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 43 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB