Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:08 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 07 Апр, 2007 1:18 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
100г пилешко бяло месо
100г. агнешко месо от коремната част
1/2 връзка джоджен
1 връзка зелен лук
50г. сурово кашу
50г. стафиди
1ч.ч. ориз
1 с.л. масло
сол, ч. пипер

Месата се накълцват на малки парченца и се запържват в маслото. Прибавя се оризът, дребно нарязаните лук и джоджен, кашуто - едро счукано, стафидите и подправките. Долива се ч.ч. вода и се вари на слаб огън, докато оризът набъбне. Плешката се пълни, когато плънката леко позастине.

II-ри вариант - месата може да се заменят със сварени и ситно нарязани агнешки дреболии или гъби.

III-ти вариант - без месо, като количеството на кашуто /или шам-фъстък/ се увеличава до ок.150г - 200г.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB