100г пилешко бяло месо
100г. агнешко месо от коремната част
1/2 връзка джоджен
1 връзка зелен лук
50г. сурово кашу
50г. стафиди
1ч.ч. ориз
1 с.л. масло
сол, ч. пипер
Месата се накълцват на малки парченца и се запържват в маслото. Прибавя се оризът, дребно нарязаните лук и джоджен, кашуто - едро счукано, стафидите и подправките. Долива се ч.ч. вода и се вари на слаб огън, докато оризът набъбне. Плешката се пълни, когато плънката леко позастине.
II-ри вариант - месата може да се заменят със сварени и ситно нарязани агнешки дреболии или гъби.
III-ти вариант - без месо, като количеството на кашуто /или шам-фъстък/ се увеличава до ок.150г - 200г.
|