to4ica написа:
Алеко написа:
Аз пък след малко ще правя миш-маш, една от любимите ми летни манджи!
Я кажи как го правиш, че съм чувала поне 20 версии и всеки твърди, че неговият е най-добър.
Много просто!
Рецепта за двама.
4 чушки
1 глава лук (може и 1/2, ако лукът е по-голям
)
1 домат
2 скилидки чесън
4 яйца
150 г сирене
зехтин
сол, черен пипер
1. Нарязвам чушките на не много ситни правоъгълничета и ги слагам в зехтинец да се запържат. След малко добавям накълцаните ситно скилидки чесън и нарязания на шайбички лук. Когато лукът стане златист, слагам обеления и нарязан на кубчета домат. Оставям течността му да се изпари при постоянно бъркане. Подправям със сол, ако сиренето е било изкиснато.
2. В това време разбивам с вилица 4 яйца и добавям към тях натрошеното сирене. Подправям с черен пипер и изливам сместа към зарзавата. Бъркам докато стегне.
Това е! Много върви с биррррррра!