Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:45 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Юли, 2007 5:25 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Алеко написа:
Аз пък след малко ще правя миш-маш, една от любимите ми летни манджи!

Я кажи как го правиш, че съм чувала поне 20 версии и всеки твърди, че неговият е най-добър.


Много просто!

Рецепта за двама.

4 чушки
1 глава лук (може и 1/2, ако лукът е по-голям :mrgreen: )
1 домат
2 скилидки чесън
4 яйца
150 г сирене
зехтин
сол, черен пипер

1. Нарязвам чушките на не много ситни правоъгълничета и ги слагам в зехтинец да се запържат. След малко добавям накълцаните ситно скилидки чесън и нарязания на шайбички лук. Когато лукът стане златист, слагам обеления и нарязан на кубчета домат. Оставям течността му да се изпари при постоянно бъркане. Подправям със сол, ако сиренето е било изкиснато.

2. В това време разбивам с вилица 4 яйца и добавям към тях натрошеното сирене. Подправям с черен пипер и изливам сместа към зарзавата. Бъркам докато стегне.

Това е! Много върви с биррррррра!


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2007 3:15 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Мерси и пак мерси! Исках потвърждение от авторитетен специалист, че никави печени чушки нямат място в това свежо лятно ястие. Много върви и с бяло вино и бял хляб :)


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2007 7:51 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Що бе, кво им е на печените чушки. Единствената причина да не слагам такива е, че ме мързи.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 12:12 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
кво им е на печените чушки

Ами става пихтиесто, според мен, и видът му е по-неестетичен, със сурови е много свежо и хрупкаво.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 9:14 am Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Вярно, вярно. Снощи го правих, но сложих само 2 чушки, че на някои хора не им се искаше те да преобладават. Пропуснах и лука, който отиде в салатата вместо в мишмаша :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 10:31 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
С тоя зехтин и чесъна може и да е миш-маш, но определено не е от Българската кухня.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 10:45 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Шефееее,освиркаха те :P .Аз до преди 4-5 години не бях вкусвала такова нещо!Да не говорим,че не знаех как се готви.Сега го готвя като шефа,ама без зехтина и чесъна.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 11:31 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
MR.LAZY написа:
С тоя зехтин и чесъна може и да е миш-маш, но определено не е от Българската кухня.

За зехтина в българската кухня обсъждахме вече надълго и нашироко. За чесъна няма смисъл, така че да ме прощаваш...


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2007 11:02 am Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Простено да ти е :P


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Авг, 2007 6:21 pm Пет 



Здравейте! Отдавна чета форума, но така и не намирах време на поствам мнения и рецепти!!!

Преди минути завърших готвенето на този миш-маш. Изглежда превъзходно и след малко ще го нападаме.

Допадна ми идеята да сложа пресни чушки и зехтин. Поздрави!!!


  
 
Сготвено на: 31 Авг, 2007 7:13 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Добре дошла, Далка!

Дано не само на вид ви хареса, а и на вкус!


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2008 7:08 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 04 Фев, 2008 6:45 pm Пон
Мнения: 2
да обаче чесънът тука въобще не върви! Това не ти е шкембе чорба :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2008 7:35 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
magi написа:
да обаче чесънът тука въобще не върви! Това не ти е шкембе чорба :lol:


Ми аз и оцет не слагам... :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2008 7:38 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
magi написа:
да обаче чесънът тука въобще не върви!


Защо да не върви. Въпрос на вкус е.

magi написа:
Това не ти е шкембе чорба :lol:


Да, не е. В шкембето чесънът се слага след сервиране, така че остава суров.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2008 9:12 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
И аз обичам чесън в миш-маша, въпрос на вкус си е. И освен това веднъж ми се яде с печени чушки, друг път определено искам да са пресни. Всичко е до импровизацията.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB