inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 18 Ное, 2017 7:16 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Авг, 2007 2:28 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 05 Юли, 2007 10:20 am Чет
Мнения: 29
Location: Варна, България
Необходими продукти:
пилешко месо - гърди (2 бр.)
1 пакет замразен карфиол (ако има пресен по пазара най-добре)
1 пакет замразени броколи (пак ако има пресни.. е по-добрия избор)
(аз пиша така както го приготях аз хихихи)
топено сирене - 1 кутийка
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 големи глави лук
1ч. бяло вино
Maggi - Градински подправки
сол
червен пипер
черен пипер
чубрица
къри

Начин на приготвяне:

Месото: Делим всяка двойка гърди на 2! Начукваме леко, осоляваме след което овкусяваме поред с червен пипер, черен пипер, къри и чубрица. Поставяме пилешките пържолки в тавичка. Заливаме ги с чаша бяло вино. Добавяме 2те глави лук - нарязани на едро. Накрая покриваме месото с вода и оставяме в хладилника да престои за 5-6 часа. След това само намазняваме леко тавичка слагаме месото заедно със лука и заливаме с нова водичка. Изпича се до почервеняване.

Зеленчуци: Карфиола и броколите се слагат за 5мин. във вряща вода. След което се изкарват от водата и се изстудяват. Запържват се за 5-6 мин в малко зехтин.

Соса: Разтапяме в тенджерка при непрекъснато бъркане топеното сирене. Към него прибавяме прясното мляко и полвин пакетче Маги - Градински подправки. (Соса става леко зеленикав)

Сервира се 1 парче от пилешкото с гарнитура от карфиол и броколи поляти с 1-2 лъжички от соса. (Сосчето става доста солено така че препоръчвам да не солите зеленчуците. Аз лично не ги солих.) Месото и зеленчуците стават доста крехки и приятни (поне за мен и моито гости бяха хихихи). Окрасява се с стръкче пресен лук или магданоз. Подходящо за консумация с изстудено бяло вино.

Наслуки :) и добър апетит..


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Авг, 2007 3:03 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
А така! Машалла!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB