Необходими продукти:
пилешко месо - гърди (2 бр.)
1 пакет замразен карфиол (ако има пресен по пазара най-добре)
1 пакет замразени броколи (пак ако има пресни.. е по-добрия избор)
(аз пиша така както го приготях аз хихихи)
топено сирене - 1 кутийка
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 големи глави лук
1ч. бяло вино
Maggi - Градински подправки
сол
червен пипер
черен пипер
чубрица
къри
Начин на приготвяне:
Месото: Делим всяка двойка гърди на 2! Начукваме леко, осоляваме след което овкусяваме поред с червен пипер, черен пипер, къри и чубрица. Поставяме пилешките пържолки в тавичка. Заливаме ги с чаша бяло вино. Добавяме 2те глави лук - нарязани на едро. Накрая покриваме месото с вода и оставяме в хладилника да престои за 5-6 часа. След това само намазняваме леко тавичка слагаме месото заедно със лука и заливаме с нова водичка. Изпича се до почервеняване.
Зеленчуци: Карфиола и броколите се слагат за 5мин. във вряща вода. След което се изкарват от водата и се изстудяват. Запържват се за 5-6 мин в малко зехтин.
Соса: Разтапяме в тенджерка при непрекъснато бъркане топеното сирене. Към него прибавяме прясното мляко и полвин пакетче Маги - Градински подправки. (Соса става леко зеленикав)
Сервира се 1 парче от пилешкото с гарнитура от карфиол и броколи поляти с 1-2 лъжички от соса. (Сосчето става доста солено така че препоръчвам да не солите зеленчуците. Аз лично не ги солих.) Месото и зеленчуците стават доста крехки и приятни (поне за мен и моито гости бяха хихихи). Окрасява се с стръкче пресен лук или магданоз. Подходящо за консумация с изстудено бяло вино.
Наслуки

и добър апетит..