Рецептата си я въобразих, в опит да възстановя една такава, предлагана навремето в детската кухня.
Продукти:
500 гр. телешка кайма (моята беше от истинско месо, което помолих да ми смелят)
1 глава лук
1 морков
1 буркан печени червени чушки, без оцет (ако има възможност, прясно изпечени, но тази година само от буркан, при това - купени)
1 домат (може доматено пюре, доматен сок, белени домати и пр.)
1 с.л. брашно
сол
магданоз
кимион
чубрица и каквото искате друго
Задушавам нарязаната глава лук и настъргания морков, докато омекнат, след това слагам нарязаните на малки кубчета чушки, и тях леко ги запържвам / задушавам, слагам каймата (размесена с вода, за да не стават големи бучки), след като се задуши, слагам и домата. Оставям ги малко да къкрят, после доливам още малко вода. След като заври слагам подправките и накрая разбърквам 1 лъжица брашно с вода за леко хомогенизиране на манджата.
Нищо особено не се получава, но има сосче, достатъчно месо и чушки.
Понякога, когато имам вдъхновение хвърлям и една шепа ориз и тогава се получават разбъркани пълнени чушки, но оригиналът си е без ориз.
Целта на манджата е детенцето да яде телешко, което иначе отказва, защото трудно се дъвче.
[hide]Разгледах останалите рецепти, включително тези, които съм пускала, и много се надявам да не се повтарям. А ако е така, моля да бъда "заличена".

[/hide]