1. Свински джолани - 2бр. (за предпочитане задни)
2. 700-800 гр. картофи;
3. 300-400гр. гъби (печурки)
4. 10-12 главички кромид лук;
5. 1 глава чесън
6. доматено пюре, дафинов лист, черен, червен пипер, 1-2 стръка босилек, магданоз, малко чубрица
Нарязваме картофите и гъбите на едро, прибавяме главите лук (цели) и ги разстиламе по дъното на гювеча, добавяме доматеното пюре и подправките.
Почистените джолани шпиковаме със скилидки чесън и ги подреждаме върху зеленчуците в гювеча (моят е продълговат) добавяме олио (зехтин), вода и по желание чаша бира след което печем във фурната на 220гр. 2ч., някой ако има време и нерви може и на 180гр. за около 3ч.
Всъщност пека докато костите на джоланите се оголят и месото е готово да падне само от тях. Става мозък

И разбира се едно хубаво червено винце (например мавруд или каберне совиньон от Кайнарджанската изба) е задължително.
Бон апети!
П.П.: моля да бъда извинен ако съм повторил някоя рецепта (уж огледах рецептите по категории

), но все пак съм нов
