Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:38 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Фев, 2008 8:30 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
2 кисели зелки
4 патешки бутчета (замразени)
1.5ч.ч зелев сок
2ч.ч вода
Черен пипер, бахар, дафинов лист, червен пипер

Нарязваме едната зелка на дъното на тенджера. Хвърляме замразените бутчета отгоре заедно с подправките и отгоре покриваме със втората нарязана зелка. Заливаме с зелевия сок и водата (количеството варира в зависимост колко е солен сока и внимаваме с водата да не направим супа) горе долу трябва до половината да е течността. Варим около час и половина докато изври течността. Изсипваме в тавичка, слагаме червен пипер и запичаме. Патицата пуска мазнина и няма нужда от друга.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Фев, 2008 9:13 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ква е таз тенджера бе, Кабайеро? Да побере две зелки, та и четири бута? :shock:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Фев, 2008 7:44 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Алеко написа:
Ква е таз тенджера бе, Кабайеро? Да побере две зелки, та и четири бута? :shock:

Патешки съм написал не слонски ..... Ти само тенджери от 1л. ли имаш?


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Фев, 2008 9:53 am Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
A, бе, Кабале, не знаеш ли, че патиците по Графа са модифицирани щрауси :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Фев, 2008 11:33 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Патешки бутчета от Графа не съм купувала, само от големи хранителни магазини със съвсем прилични размери - 2 бр. около 500 г, но им трябва поне 3 часа печене в силна фурна - под фолио или в гювеч.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Фев, 2008 10:46 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Значи, ако сметката на ИПА е вярна, 4 бутчета се равняват на кило. И като добавим две зелки... ни трябва казан от тия казармените. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Фев, 2008 7:38 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Алеко написа:
Значи, ако сметката на ИПА е вярна, 4 бутчета се равняват на кило. И като добавим две зелки... ни трябва казан от тия казармените. :mrgreen:

Ти тотално си сбъркан с мерките. Сичко ти се привижда голямо. Ако се използва от стандартен комплект тенджери най голямата всичко ще се събере. След което всичко се изсипва в тавичка с размери 38х25х6 и пак се събира. Вече и размерите на съдовете ще трябва да пишем явно :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Фев, 2008 9:00 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Kabal написа:
Ти тотално си сбъркан с мерките. Сичко ти се привижда голямо. Ако се използва от стандартен комплект тенджери най голямата всичко ще се събере. След което всичко се изсипва в тавичка с размери 38х25х6 и пак се събира. Вече и размерите на съдовете ще трябва да пишем явно :twisted:

:lol: :P


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Фев, 2008 11:55 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
В последно време пилешките бутчета, които купувам са по-тежки и големи от патешките. И пека по 4 броя.

Кабал е трябвало да напише две малки зелки, зелчета, зелченца или нещо подобно.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Фев, 2008 12:29 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
IPA написа:
В последно време пилешките бутчета, които купувам са по-тежки и големи от патешките. И пека по 4 броя.

Кабал е трябвало да напише две малки зелки, зелчета, зелченца или нещо подобно.

Ми не са съвсем малки. Средни зелки да ги наречем.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Фев, 2008 12:33 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
В последно време пилешките бутчета, които купувам са по-тежки и големи от патешките. И пека по 4 броя.

Кабал е трябвало да напише две малки зелки, зелчета, зелченца или нещо подобно.


На Кабалчо му е простено, той сега трябва да се прави на конче-вихрогонче.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Фев, 2008 12:47 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
biskvitka написа:
Най-голямата ми тенджера от стандартния комплект е с вместимост 2.5 литра :roll:

Аиде бе ... Довечера ще перемеря. И стандартния комплект от колко е от 2 ли ?


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Фев, 2008 12:48 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Kabal написа:
Ми не са съвсем малки. Средни зелки да ги наречем.


Това е над 2 кг зеле, значи за нас трябва месото да се удвои, щот вегетарианското не е на почит. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Фев, 2008 1:04 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Ето едни от най евтините комплекти Цък и вместимостта на най голямата тенжера е 6л. Сега остава темата да тръгне в посока колко е голяма чаената чаша, колко големи са зърната черен пипер и дафиновите листа!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB