В жегите не е за включване на фурни и печене,та затова исмислих този вариант на тъй любимата на всеки достоен български съпруг
мусака.
Вече съм ви казвала,че готвя повече "на око",та ще се опитам да вкарам в някакви мерки продуктите,пък вие донагласяйте според вкуса си.
1 глава лук,1 морков,1 тънка чушка-нарязани на дребно
2-3 сурови наденици или кюфтета-може и повече,разбира се
1 кило картофи,нарязани на по-едри кубчета-2 на 2 см
4-5 лъжици олио
червен пипер,сол,риган
В техджерата слагам нарязаните лук,морков и чушка с олиото да се запържат.Махам червата на надениците(кюфтетата) и ги слагам в тенджерата да се запържат,като добре ги разбивам с лъжицата,за да станат на "трохи".Слагам картофите да се позапържат и те,сипвам червения пипери заливам с малко вода-да се покрие половината от количеството в тенджерата.Като заври течността,намалям огъня до последно(готвя на газ) и оставям да се размаже и да остане на мазнина.Малко преди да е готово посолявам и наръсвам с ригана.
Ако пък някой е ползвал "пифтета"-та(пилешки кюфтета с едри парчета пилешко месо) на Джиев,с тях става много хубаво!Надениците и кюфтетата са овкусени и затова не са нужни много подправки.
На който се реши да изпробва-да му е сладко!
Да добавя,че е добре манджата да се сготви в по-широка тенджера и много да не се бърка,защото картофчетата се разпадат.Аз пък точно тъй ги обичам,ама заради домашните не всеки път "изтървам" работата....