Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:42 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
 Рецепта: Печен миш-маш
Сготвено на: 12 Фев, 2009 12:08 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
За две не особено гладни гърла:

4 яйца
1 прясна чушка
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
1 бучка сирене
1 бучка кашкавал

Чушката нарязах на лентички, чесъна и лука на ситно. Сиренето намачках, кашкавала настъргах и обърках всичко това с предварително разбитите яйца. Ръснах малко риган, розмарин и черен пипер и излях сместта в малка тавичка. Пекох 20-тина минути на 200 градуса, като последните пет минути засилих фурната на 250 да хване коричка.

Стана превъзходно! Една много добра алтернатива, когато ви се яде миш-маш, но не искате да пържите. Домързя ме да снимам, но изглеждаше много слюноотделящо.


 Profile  
 
 Рецепта: Печен миш-маш
Сготвено на: 12 Фев, 2009 12:22 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Поне едно доматче не сложи ли. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Печен миш-маш
Сготвено на: 12 Фев, 2009 12:35 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
Май ще се пробвам да го направя, но с пресен лук и чесън, че напоследък имам страхотни проблеми от гадния вносен чесън.
Моля те поясни горе-долу за колко грамови бучки сирене и кашкавал става дума.


 Profile  
 
 Рецепта: Печен миш-маш
Сготвено на: 12 Фев, 2009 1:02 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
И без масълце...? Туй много Зонарно, бре Алеко.


 Profile  
 
 Рецепта: Печен миш-маш
Сготвено на: 12 Фев, 2009 1:12 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
И аз съм за едно малко доматче плюс поне малко зехтинец. А и гарнитурата много ми харесва.


 Profile  
 
 Рецепта: Печен миш-маш
Сготвено на: 12 Фев, 2009 1:54 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Нямах домат подръка, инак сигурно щях да го нарежа на филийки и да ги положа най-отгоре. Чесънът си беше нашенски и много вкусен. Но с пресен сигурно ще стане още по-приятно.

Масълце също не сложих, тъй като дОма избягваме допълнителните мазнини. Сиренето и кашкавалът си бяха достатъчно мазни, макар че уж се водят лайт. А колкото до количеството им - ами сиренето на око претеглено беше около 127 грама и половина. А кашкавалът удари очния кантар на 32 грама, ама точно!


 Profile  
 
 Рецепта: Печен миш-маш
Сготвено на: 12 Фев, 2009 5:07 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
миш маш написа:
И аз съм за едно малко доматче плюс поне малко зехтинец. А и гарнитурата много ми харесва.

СиренцЕто и кашкавалецът са в доста гаргантюйски пропорциии пускат бая животинска мазнинка, бих казал, лой... Пък и цели 4 яйца... И направо си плаче за поне едно доматче...
Иначе бих се насладил на двечки порцийки от това...
Миш, само не разбрах за каква гарнитура ставаше въпрос, аз ли пак не съм догледал? :)


 Profile  
 
 Рецепта: Печен миш-маш
Сготвено на: 12 Фев, 2009 5:32 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Готин, в другата тема 'Кой какво яде......' имаше пояснение за някакви вурстчета към този миш-маш. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Печен миш-маш
Сготвено на: 12 Фев, 2009 11:10 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
миш маш написа:
Готин, в другата тема 'Кой какво яде......' имаше пояснение за някакви вурстчета към този миш-маш. :)

АХА! :P И, вероятно, пак като гарнитура, между две и три "шефски кюфтета", а за десерт - любимата вратна пържола...
Да, бе, пропуснах, че става дума за Алеко... :P :P :P


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Сеп, 2010 1:01 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 04 Авг, 2010 8:21 pm Сря
Мнения: 12
Те тая рецепта ми счупи главата! Една единственна чушчица за двама души се нарича миш-маш :-) Не е ли това печени яйца с много подправки, между които и чушчица?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB