3 големи компира
6 яйца
връзка пресен лук
2 зелени чушки
2 скилидки чесън
150 гр. сирене
150 гр. кашкавал
зехтин
сол
черен пипер
сушен магданоз
сушен копър
розмарин
Картофите обелих и нарязах на шайби, дебели около половин сантиметър. Подредих ги керемиденообразно в една тавичка, поръсих с подправки и зехтин, затулих с фолио и запекох 20 мин. на 200 градуса.
В това време разбих яйцата, додадох нарязаните чушки, лук и чесън, добавих настръгания кашкавал и натрошеното сирене и разбърках добре.
След като картофите омекнаха, махнах фолиото, излях яйчено-чушчено-сиренно-кашкавалената смес отгоре, разпределих равномерно с голяма лъжица и мушнах за още 20 минути във фурната.
Получи се приятно зачервена коричка, през чиито дупчици излизаше невероятен аромат. Като гарнитура имаше салата от домати и краставици (първата за годината).
Снимки умишлено не направих, за да не ме обвинят пак някои хора, че пускам такива баш по обяд.
