Ирина написа:
Страхотно! Изключително изчерпателно! Докато четях все едно гледах и картина. Аз лично предпочитам варианта червена плънка с кайма с почти напълно задушен ориз. Харесва ми и овкусяването с малко кимион и гласувам ЗА застройката при сармите и НЕ при чушките. Много ме заинтригува идеята за настърганите моркови+яйце. Непременно ще опитам. Този вариант само за чушки ли е подходящ?

Не, подходящ е за всякакъв пълнен зеленчук.
Особено интересен е за хора, които отказват да ядат месо.
Тази идея почти напълно имитира съдържание на месо в плънката.
В плънката за тиквички също може да се добави малко настъргана целина, независимо дали плънката е постна, с яйца и моркови или с кайма.
Също така, успешно може да се ползва пилешка кайма, което не е много традиционно в българската кухня. Но става кудесно за всички видове пълнени зеленчуци, като при това е много по-диетична.