Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:22 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 16 Авг, 2009 1:47 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Има си врътня около тази вкусотийка,та затуй за тертиплии,но пък резултата напълно си заслужава!
Продукти:
1 кг месо-бяло пилешко,нетлъсто свинско,или по равно от двете
200-300 гр хубав бекон
около 200 гр кашкавал(на вкус)
половин пръчка топено сирене-около 100-150 гр
шепа гъби-100-тина грама
сол,черен пипер и кимион на вкус
течна готварска сметана за омесване
було за "повиване" на кюфтаците

Гъбите рендосваме и задушаваме с малко масло,колкото да омекнат за 2-3 минути.Смиламе месото и бекона,добавяме гъбите,кашкавала и топеното сирене,овкусяваме със сол, черен пипер и кимион,и започваме да месим каймата,като добавяме по малко течна сметана,за да стане по-сочна и пухкава,но не се уливаме с количеството!Като получим добре омесена стегната кайма,оформяме елипсовидни кюфтета,които завиваме добре в подходящи по размер парчета от булото.Загряваме на сухо незалепващ тиган и изпичаме до зачервяване от двете страни.И освен продуктите за кюфтетата,трябваше да си напазарите и достатъчно количество бира или бяло вино,кой каквото обича,и тогава да заседнете около масата! :P
Кюфтаците могат да се пекат и на скара и във фурна,но задължително с було,защото не иначе не стават толкова сочни!


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Авг, 2009 11:07 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Съблазнителка! :ligi:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Авг, 2009 11:23 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Страхотна рецепта, но наистина малко връткава.
И аз като един привърженик на не-пърженето, особено пък в було, да кажа, че според мен и на фурна ще станат.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Авг, 2009 5:23 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Истината е в булото, вярвайте на дима Т.
Оцених този начин на приготвяне от място, където това е традиция и майсторство от векове. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2009 10:30 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA написа:
Истината е в булото, вярвайте на дима Т.
Оцених този начин на приготвяне от място, където това е традиция и майсторство от векове. :)


Аз нямам нищо против булото по принцип. Но тук може би само веднъж ми се е случвало да ям нещо приготвено в читаво було.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Авг, 2009 5:18 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Майкооооооооо! Огладнях!
Откъде да си намеря було?


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Авг, 2009 5:31 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Откъде да си намеря було?
При буля, предполагам :P.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Авг, 2009 6:30 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Алеко,Люлин може да ти е далече,ама там има един магазин,в който можеш почти винаги да намериш.Намира се малко надолу от спирката на 111,в посока метрото-или по посока към Билата,покрай трамвайната линия.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2009 11:40 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Благодаря!


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Сеп, 2009 9:53 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Алеко,ако пък ти се ходи до К-брод,по Ломскио път,преди края на К-брод,като питаш за Сановите,ще ти покажат де'й магазина им,там булото,когато го има,е по 1.50 килото!Има и други вкусотийки,и то все пресни-няма да съжаляваш!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB