[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Миш-маш, ама от сухи чушки
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 25 Авг, 2019 6:29 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Авг, 2009 12:03 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2009 3:59 pm Чет
Мнения: 8
:flow2:
Мнохо лесна рецепта Северна България!!!

Продуктите са на око:
Сухи червени чушки - колкото прецените
олио
домат 1 бр.
чесън
яйце по желание

сухите чушки се измиват хубавичко все пак да нямат прах по тях. режат се дръжките- тумбят се и се потопяват за около 10-15 мин. в гореща вода.

Прави се за да може да се отдели люспата от месото.

Когато вече това е станало се отцеждат от водата и се оставят да поизтинат, за да може да се обелят без да пари.

Накъсват се или се нарязват на не много ситни парченца, запържват се в мазнина за около 5-10 минути, добавя се домата и така пържим още 5-10 минути. Добавяме и смачканият чесън и ДА ВИ Е СЛАДКО!


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Авг, 2009 2:06 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Сигурно става много ароматен със сухи чушки. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Авг, 2009 4:38 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2009 3:59 pm Чет
Мнения: 8
Да страшно вкусен,
Също както и пълнените сухи чушки!
Съвсем различен е аромата на изсушената капия, отколкото на печената или пък варената!


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Авг, 2009 5:10 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Брях! Аз пък си мислех, че миш-машът е задължително с яйце :oops:
Наистина много ароматно звучи, ама ако може някой да ми обели чушките :P


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Авг, 2009 5:18 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Куцо пиле написа:
Брях! Аз пък си мислех, че миш-машът е задължително с яйце :oops:
:P

Пиле, няма задължителни неща при маш-маша. Важното е да се забърка нещо. Много обичам една рецепта на баба, за някакво тесто беше, която глесеше; може с едно яйце, може с две , а може и без. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Авг, 2009 11:05 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Няма ли да стане сосче, ако няма яйца?


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Авг, 2009 11:45 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
ЛЮБИТЕЛ-ИМПРОВИЗАТОР написа:
:flow2:
Мнохо лесна рецепта Северна България!!!

Продуктите са на око:

яйце по желание


Аз лично бих желала да си сложа яйце, че и сиренце, пък може и лукче.Ама въпрос на желание, както пише в рецептата. Идеята за сухите чушки е много добра. Стига да ги имаш. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Авг, 2009 10:08 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Ц, няма да стане сосче, Шефе. Просто трябва да изврят, според мен добре доматите. Аз не искам никой да ми ги бели, но ако може някой да ми изсуши :)
Много оригинална рецепта. Яла съм сушени чушки само пълнени (с боб, ориз, прочие) и препечени на котлон, стрити в някоя боб чорба или зелев сок с праз. Дори не подозирах за друго някакво приложение. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Авг, 2009 7:31 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
У наше село (във Видинско) на това му викат "муари" и досега не съм го опитвала с яйце.
С една купичка от тази прелест отива половин прясно изпечена питка.

Мацо, за съжаление, и на мен няма кой да ми изсуши чушки, баба ми е възрастна и вече не поддържа градина :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Сеп, 2009 10:23 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2009 3:59 pm Чет
Мнения: 8
То и на мен няма кой да ми ги изсуши, но ако не ти се занимава ти да си ги изсушаваш, по- лесният е да си ги купиш от пазара- там се намират!


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Сеп, 2009 2:09 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Така и практикувам, като съвсем не мога да издържа без сушени чушки :) . Но всички ми твърдят, че друго си било ръчно и домашно изсушените.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2009 11:48 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Куцо пиле написа:
... ама ако може някой да ми обели чушките :P


Мързел!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB