Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 22 Авг, 2019 4:14 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Фев, 2010 8:01 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Фев, 2010 7:59 pm Чет
Мнения: 31
Location: Българово
Зрял фасул 1 чаша
Растително масло 100 гр.
Брашно 15 гр.
Доматено пюре 15 гр. или домати пресни 100 гр.
Кромид лук 1 глава
Моркови 1-2
Целина
Спанак или Лапад 500 гр.
Джоджен
Сол

Фасулът се кисне 2-3 часа в студена вода, отцежда се, залива се отново със студена вода и се оставя да заври, прибавят се почистените и дребно нарязани лук, моркови, целина и се вари до омекване на продуктите.Прибавят се брашното, размито в малко студена вода, разбъркано с червения пипер доматено пюре и 1/2 от мазнината. Фасулът се посолява и се вари още 15 минути.

Почистеният, измит и дребно нарязан спанак се задушава в останалата мазнина и се прибавя към сварения фасул.

Ястието се разбърква, изсипва се в тава и се запича във фурна 10-15 минути. Поднася се със салата според сезона.

Image


Attachments:
1444258508.jpg [34.55 KiB]
Downloaded 15 times
 Profile  
 
Сготвено на: 25 Фев, 2010 9:37 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Русанка написа:
Ястието се разбърква, изсипва се в тава и се запича във фурна 10-15 минути. Поднася се със салата според сезона.


Браво! Звучи много вкусно.
А не може ли 50:50 спанак и лапад, защото всеки от тези зеленчуци си има собствен специфичен вкус.
Освен това, когато има спанак и лапад, по това време винаги има и зелен лук (то вече има и целогодишно, де), та не може ли вместо главичката лук да се ползва връзка зелен лук.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Фев, 2010 6:35 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Фев, 2010 7:59 pm Чет
Мнения: 31
Location: Българово
Да разбирасе, че може да се прибави към фасула 50:50 лапад и спанак и вместо главичка лук - пресен. Идеята е много добра.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2010 10:50 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Страхотна рецепта, и като се замисля, невероятна комбинация, при следващия боб ще я пробвам. Благодаря. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB