Русанка написа:
...1 зеленчуков бульон?
Защо, при наличието на толкова много и хубави зеленчуци, е необходимо да се ползва "зеленчуков бульон"?
От него единствената реална "полза" е известното количество мононатриев глутамат (Е621), който може просто да се добави от любителите допълнително, като се има предвид световния отпор, който дават защитниците на здравословното хранене на този химикал, наричан още и "вкусов допинг".
Аз ползвам в много малки количества и много рядко мононатриев глутамат от поне 20 години, знам действието му, но се съобразявам с предупрежденията за вредата от него.
В дадения случай, мисля, че е абсолютно излишна употребата му на фона на прекрасния набор от зеленчуци и добри подправки.
Просто може да се замести от 1,5 ч.л. сол.