Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:37 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Апр, 2010 3:45 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Фев, 2010 9:03 pm Нед
Мнения: 40
Location: гр СТАМБОЛИИСКИ
6 порции:
2 патладжана,
230 гр брашно,
1 ч.л.бакпулвер,
200 мл.гореща вода,
1 к.л сол,
150 мл. оцет,
олио за пържене

За соса:
150 мл.кис.мляко,
2 скил.намачкан чесън

Разполовете патладжана и го нарежете на ивици с дебелина 1 см и дължина 5 см. Осолете да престои 10 мин. Смесете млякото и чесъна и охладете. Пресейте брашното с бакпулвера и посолете. Направете кладенче и налейте водата, сложете и оцета. С тел изтегляйте тестото от течнотта. Отлежава 30 мин. Загрейте олиото. Подсушете патладжана и потопете в панировката. Пържете, докато покафенеят, изваждате върху хартия да се отцедят. Сервират се със соса. Може да се приготвят и ден по рано, като се съхраняват в хладилник.

Време за приготвяне: 30 мин.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Май, 2010 9:43 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
elena55 написа:
Може да се приготвят и ден по рано,като се съхраняват в хладилник.


И наистина ли остават хрупкави, след като престоят в хладилника една нощ?


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2010 10:50 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Фев, 2010 9:03 pm Нед
Мнения: 40
Location: гр СТАМБОЛИИСКИ
Не оставяй днешната работа за утре


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB