Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:38 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Апр, 2010 4:40 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Фев, 2010 7:59 pm Чет
Мнения: 31
Location: Българово
Продукти:
1 кг. агнешко /свинско/ месо
3 пълни шепи зелени бадеми
1 връзка зелен лук
джоджен
черен пипер
червен пипер
3 с. лъж. брашно
олио


Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук и джоджен. Прибавяме измитите и изчистени от дръжките зелени бадеми, черен пипер, червен пипер предварително свареното месо. Заливаме с бульона от варенето на месото и варим до омекване на продуктите. Накрая прибавяме размитото във вода брашно. Поднася се с кисело мляко и зелен чесън.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2010 12:52 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Русанка написа:
Продукти:
1 кг. агнешко /свинско/ месо
3 пълни шепи зелени бадеми

Нямам абсолютно никаква представа какво предсталяват зелените бадеми. За неузрели ли става въпрос?
Обясни малко по-подробно, моля те. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2010 10:23 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Фев, 2010 7:59 pm Чет
Мнения: 31
Location: Българово
Да става въпрос за зелени бадеми, неузрели.
Малки, крехки, зелени бадемчета. Става много вкусно, леко кисело ястие.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Апр, 2010 11:26 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Апр, 2010 5:37 pm Вто
Мнения: 1
Горе долу кога се берат тези бадеми, например трябва ли да са започнали да формират наченки на черупка?


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Апр, 2010 3:37 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Русанка написа:
Да става въпрос за зелени бадеми, неузрели.
Малки, крехки, зелени бадемчета. Става много вкусно, леко кисело ястие.

Вероятно още преди да са образували черупка?
Както се използват за ликьор или сладко зелените орехчета?


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Апр, 2010 9:48 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Фев, 2010 7:59 pm Чет
Мнения: 31
Location: Българово
Тези бадеми се берат точно сега. След десетина дена ще започнат да образуват наченки на черупка.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Апр, 2010 10:53 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Фев, 2010 9:03 pm Нед
Мнения: 40
Location: гр СТАМБОЛИИСКИ
Ръсанка, защо слагаш месото сварено, ако го вариш заедно с другите продукти ще се овкуси по добре.Щом става със зелени бадеми,защо да не стане и с зелени сливи(джанки)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Юни, 2010 4:30 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
За първи път чувам за използването на неузрели бадеми в кухнята:)) Интересна рецепта, но съм сигурна, че е коренно различна от предлжоената от Елена55 със зелени джанки. Но тук изниква един такъв странен въпрос: От къде може да се сдобие човек с такива бадеми при положение, че не си отглежда бадемово храстче (дръвче) в двора?


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юни, 2010 12:02 am Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Краде от дворове с бадемови дръвчета :).


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Юни, 2010 1:40 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
И като знам в София колко градинки и дворчета има, пък и те всичките с бадемови дръвчета:)))


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB