Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:23 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Апр, 2011 10:46 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Тъй като настава великденско време, аз реших да спретна туй любимо мое ястие, което не бях хпвала от 20 години.

2 кг чревца,
500 г пресен кромид лук,
500 г домати,
ароматни корени,
черен пипер, джоджен, дафинов лист, магданоз, сол.

Чревцата се обръщат 3-4 пъти, като се киснат във вода с оцет и сол при всяко обръщане (всеки път се смена водата). Изплакват се с чиста вода накрая. Подреждат се на дължина и се сплитат на плитка. Завързват се в двата края. Пускат се да кипнат 15 мин във зеленчуков булион ( лук, моркови, целина, корени от магданоз, дафинов лист, корени от кориандър, сол и черен пипер). Слагат се в тава за печене.

Лукът се нарязва на ситно, доматите се приготвят конкасе. В зехтин се запържва първо лyка, след това се прибавят доматите и подправките. Задушава се, докато остане почти на мазнина. С полученото конфи се покривaт чревцата и се запичат на фурна - 200°, около 35 мин. Готовото ястие се поръсва с пресен магданоз.

Image
Image
Image


Attachments:
gotovi tshrevca1.jpg [104.18 KiB]
Not downloaded yet
popareni tshervca.jpg [65.53 KiB]
Not downloaded yet
surovi tsherva na plitka.jpg [51.34 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 15 Апр, 2011 9:48 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
И ако някой от София и околностите се склони да ги спретне да направи една порция и за мен:)
Защото няма начин да ги направя вкъщи - малкото Маце и Мацин няма да ги ядат, а за себе си няма да си направя.
Кристи, супер рецепта, а от къде е?


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Апр, 2011 10:25 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
И аз много ги обичам!! За съжаление от няколко години не съм правила. Рецептата с домати и за мен е нова. Обикновено след сваряване им слагам само малко масло, червен и черен пипер и ги запичам за 10 мин. Браво Кристи! :)


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Апр, 2011 8:21 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Маце, Миш, oткакто се помня, у нас така са се правели агнешките чревца. Може би в този вариант съм сложила малко повече домати, но тъй като спомените ми бяха отпреди 20ина години, се наложи да импровизирам малко. После се сетих, че се слага и червен пипер. Но и без него станаха много вкусни.
Не е трудно, но е пипкаво, особено чистенето на чревцата. Но резултата определено си заслужава хвърленото време.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB