така. Да започна с това, че не съм сигурен дали това е правилната категория. Тая рецепта си я съчиних и направих на момента, и понеже съм българин, ерших, че тук е мястото. Ако не е, учтиво молим господин шефа да я премести

те тая картинка слагам, че не намерих друга за наздраве

Та да минем към рецептата. Първоначалната идея беше да си направя свинска кавърма. Хубаво де, ама нямах домати и реших да си направя каша. После видях, че имам и ориз и казах защо не. В крайна сметка се спрях на следните съставки
- 2 парчета свинско, нарязано на малки кубченце (1.5 на 1.5-2см), около 300 грама
- малко ориз - около една кафяна чашка
- лук една глава
- олио
- сол
- босилек
- магданоз
- една скилидка чесън за аромат
- брашно
Та какво стана. Подварих свинското как си беше нарязано и като се свари му излях водата. Сипах съвсем малко олио на дъното на тенджерата и го оставих за 2 минути да се позапържи, като през цялото време го бърках, после му сложих лука, нарязан как ми дойде. В това време бях сварил ориза, и неговата вода изсипах (че бях попрекалил с водата), налях олио толкова, че да покрие ориза почти, сложих подправките и докато се пържеше, сипвах брашно като за кашичка, ама така по малко и с бъркане, да не станат топчета. Като това нещо се изпържи, го изсипах в тигана с месото и лука и долях малко вода, да има сосче. Бърках до 5 6 минути и беше готово. Докато го бърках добавх накълцания чесън и като беше готово поръсих с мерудийката и разбърках.
Стана много хубаво, горещо препоръчвам на любителите на свинското - нали сега му е сезона
