Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Юли, 2018 9:47 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 22 Ное, 2011 1:08 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 04 Май, 2006 10:22 pm Чет
Мнения: 7
около 3 кг месо(може и повече) от телешки бут. по възможност без жилките
около 60 гр черен пипер прясно млян
около 20 гр кимион прясно млян

около 80 гр (сладък) червен пипер и
към 20 гр лют
сол на вкус
бяло вино, ако има домашно, е най-добре

Подправките са на око в зависимост от месото.
смесват се и последно се добавя виното, докато се получи рядка паста.

Месото се нарязва на ивици два пръста широки и 2 см дебели. Накисва се в наситен солен разтвор за 24 часа.

Оосле се изплаква и изцежда. Овалва се в сместа от подправки и се натърква добре. Поставя в найлонова чанта и останалата смес се изссипва вътре.

Затваря се добре и пак за 24 часа в хладилника. Суши се на студено и проветриво. Да не се чака да стане на подметка, че тогава няма ядене.

Консумира се с всякакви алкохоли, най-вече с червено вино. Да ви е сладко 8)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB