Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Ное, 2019 3:56 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 03 Авг, 2012 1:53 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
Продукти:
-за 4 порции 2 чаени чаши ориз
-чаша сухо бяло вино
-4 чаени чаши бульон от кубче/вода
-2 супени лъжици брашно
-нарязан на ситно кромид лук
-морков
-1-2 скилидки чесън
-смлян черен пипер, розмарин, босилек
-сол на вкус
-1 тарелка месо за готвене нарязано на хапки
Начин на приготвяне:
-Слагаме месото да се вари в леко подсолена вода.След като е готово го изваждаме и отцеждаме от водата.В съд сипваме вода,малко бульон от варенето на месото, виното , нарязаните на ситно морков и лук и варим до омекване на продуктите. Разбиваме двете лъжици брашно с малко вода и прецеждаме през цедка като го добвяме към соса.Оставяме да поври 5-6 мин при непрекъснато бъркане, за да се разтвори по добре брашното и да не падне на дъното.
Ориза го сипваме в тавичка и наливаме 4 чаени чаши вода или бульон от зеленчуци-кубче.Сипваме малко олио и поръсваме със смлян черен пипер и сол на вкус.Поръсваме с босилек и розмарин и добавяме нарязан на ситно кромид лук.Печем на фурна при температура 220 градуса до почти пълното попиване на водата от ориза.Слагаме отгоре фолио и изключваме фурната. Ориза оставяме така на остатъчната му температура.
Преди сервиране сипваме ориза в чиния и заливаме със соса и месото.По желание можем да добавим нарязана на ситно и почистена от семето люта чушка.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB