Продукти: -за 4 порции 2 чаени чаши ориз -чаша сухо бяло вино -4 чаени чаши бульон от кубче/вода -2 супени лъжици брашно -нарязан на ситно кромид лук -морков -1-2 скилидки чесън -смлян черен пипер, розмарин, босилек -сол на вкус -1 тарелка месо за готвене нарязано на хапки Начин на приготвяне: -Слагаме месото да се вари в леко подсолена вода.След като е готово го изваждаме и отцеждаме от водата.В съд сипваме вода,малко бульон от варенето на месото, виното , нарязаните на ситно морков и лук и варим до омекване на продуктите. Разбиваме двете лъжици брашно с малко вода и прецеждаме през цедка като го добвяме към соса.Оставяме да поври 5-6 мин при непрекъснато бъркане, за да се разтвори по добре брашното и да не падне на дъното. Ориза го сипваме в тавичка и наливаме 4 чаени чаши вода или бульон от зеленчуци-кубче.Сипваме малко олио и поръсваме със смлян черен пипер и сол на вкус.Поръсваме с босилек и розмарин и добавяме нарязан на ситно кромид лук.Печем на фурна при температура 220 градуса до почти пълното попиване на водата от ориза.Слагаме отгоре фолио и изключваме фурната. Ориза оставяме така на остатъчната му температура. Преди сервиране сипваме ориза в чиния и заливаме със соса и месото.По желание можем да добавим нарязана на ситно и почистена от семето люта чушка.
|