Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:07 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 28 Фев, 2005 4:45 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Здравейте скъпи ценители на хубавата българска кухня! :) Вчера правихме прощапулник на племенника! Свеки ни изненанда с едно наистина чудесно ястие :P, невероятно вкусно. Може би рецептата ви е позната, но за мен беше нещо ново и бързам да споделя с вас.

Чорбаджийски сърми
------------------------------

1 пиле или само пилешки бутчета
2 глави лук
2,3 настъргани домата
1 ч ч ориз
300 гр пилешки дробчета
листа от кисела зелка
джоджен, мазданоз, сол, черен пипер

Лукът се запържва леко, прибавят се дробчетата и доматите. След като дробчета побелеят се прибавя ориза и 0,5 ч.ч. вода. Вари се до полусваряване на ориза. Прибавят се подправките.

На зелев лист се поставя парче пиле, отгоре голяма лъжица от оризовата плънка и се завива сърма. Сърмите се нареждат в тенджера, заливат се вода и разсол (сок от киселото зеле за незнаещите като мен :P ), затискат се с голяма чиния и се варят на тих огън.

Ястието може да се приготви в глинен гювеч или тава.

Да ви е сладко! :)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Фев, 2005 5:01 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
DolceVita, а колко дробчета се слагат в плънката? И пилето сурово ли е?


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Фев, 2005 5:08 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
biskvitka написа:
DolceVita, а колко дробчета се слагат в плънката? И пилето сурово ли е?


Еййййййй, сега видях каква глупост съм на писала :roll: :lol:
Ами на пиле 1 кг- около 300 гр пилешки дробчета. Всъщност май е по-скоро попреценка :) На 1,5 пилешки бутчета свеки беше сложила 600 гр пилешки дробчета, много ги обичаме. Пилешкото месо се слага сурово. Ако се слагат бутчета, режат се на половина. Сърмите стават доста големи.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Фев, 2005 5:13 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
DolceVita, може ли да ги направя по-малки, че детето не ги и поглежда, ако са по-големи от кибритена кутийка?
Ох, отдавна рецепта не е предизвиквала у мен такова обилно слюноотделяне (тук трябва емотиконче с кърпичка).


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Мар, 2005 2:33 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Най-напред честита Баба Марта!!!! Бели и червени, здрави и засмени!!! :) :) :)

Ами да ти кажа не знам как би ги направила толкова мънички с тази плунка вътре :shock: НЕ мог да те посъветвам :-?

Но са много, много вкусни, струват си преговорите с щерката ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Мар, 2005 3:14 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Благодаря за поздрава!
За да станат толкова малки, месото се нарязва на хапки, предполагам, че и дробчетата се наситняват, след като се задушат.
За да накарам хлапето (той е мъж с характер :lol: ) да яде, съм готова да свивам сарми и от брюкселско зеле :lol:. Сигурно ще вляза в рекордите на Гинес с тази безумна рецепта.
(Не се оплаквам от апетита му, ама то яде едно и също)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB