[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Гювеч
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 03 Юни, 2020 3:05 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
 Рецепта: Гювеч
Сготвено на: 11 Мар, 2005 12:09 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
В глинен съд (моят гювеч е 3,5 литров) или в дълбока тава се нареждат в следния ред:

1 голяма глава лук, нарязан на тънки пръстенчета
1 кг картофи на по-големи резени
200 г моркови
150-200 г сварен зелен фасул (или замразен)
200 г патладжани
200-300 г чушки (ако са предварително изпечени, става още по-вкусно)
150-200 г зелен грах
100 г бамя (най-добре замразена или консервирана)
150 г целина
800 г доматена консерва
100 мл олио
може да се добави и малка тиквичка

Вариант 1: Гювеча или голяма тенджера с незалепващо покритие се слага на студен котлон, включва се и след като заври, се задушава на бавен огън около 2 часа (или докато се сварят картофите).

Вариант 2: Да се пече на фурна 3-6 часа (така е много по-вкусно)

Готовият гювеч се наръсва с магданоз (моят е сух :oops: ).
На следващия ден е още по-вкусен.


Attachments:
guyvetch.jpg [56.5 KiB]
Downloaded 508 times
 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB