Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:21 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Юни, 2004 12:50 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Това е Васковият вариант за принцеси, обогатен с планове за приключения, подвизи и пътешествия из далечните джунгли:

Кайма се омесва добре с настъргано сирене, картофено пюре /ок. 3 с.л. на 0,5кг кайма/, черен пипер, кимион, много ситно нарязан пресен лук. Продълговати малки сусамени хлебчета се срязват наполовина по дължина, средата леко се издълбава и се напълват със сместта. Препичат се във фурната. После двете половинки се слепват с в единия край се намушва парченце зелена салата, шайба обелен домат и кръгче краставица - това трябва да изобразява плячката, която кайманът току-що е налапал :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Юни, 2004 12:55 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 5:35 pm Пон
Мнения: 85
Така апетитно ги описва6, че май скоро ще зарежа вегетарианството :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Юни, 2004 1:09 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ами, заменяй каймата със сирена, сложи гъбки... Да не ми тежиш на съвестта после :) Ще станат каймани-вегетарианци :lol: - само марули ядат


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Юни, 2004 1:26 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Картофеното пюре нормално приготвено домашно пюре ли е или в сухо състояние на люспи полуфабрикат..?
Питам ,защото съм чувала ,че в каймата за кюфтета може да се сложи картофено брашно за да станат по пухкави.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Юни, 2004 2:07 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Васко ги прави с приготвено вече картофено пюре от кутия, но може и с домашно пюре. Аз почти винаги слагам в каймата пюре - става по-леко и ако се пържи, не е толкова мазно


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Юни, 2004 2:13 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Доста ефекто е с тази декорация..Не съм яла подобно нещо досега,като свърши диетата и нея ще пробвам :)!


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2004 11:40 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Хайде свършвай тази диета, че като постна нещо и ми става неудобно - почвам да ти пресмятам калориите :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2004 8:31 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Я да го сложим каймана на диета!
Крокодил, но напълнен с бъркани яйца ще бъде малко по-мил, нали? Като в онези детски рисувани филмчета, с "добрите крокодили"?


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Юни, 2004 2:43 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Браво на Васко и на Точица!!! И "вегетарианците" станаха супер (имам пред вид кайманите) :), мерси эа идеята, Раза ...


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Юни, 2004 12:47 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Да продължа темата за сандвичите.

Не всеки има у дома уред за приготвяне на сандвичи (от онези, които притискат двете части на сандвича). Вместо това, ви предлагам абсолютно проста и оригинална рецепта за приготвяне на затворен апетитен сандвич със сирене. Приемете идеята, а съставките на сандвича можете да изменяте по желание.

Продукти за 4 сандвича:

8 тънко отрязани филийки хляб
4 филийки жълто сирене (кашкавал)
Лъжичка горчица
Масло
Сол на вкус
Няколко щипки захар за наръсване на сандвичите

Допълнителни продукти за гарниране: филийки домат (лук или чушка) , листенца от босилек (или пелин, чубрица, риган )

1. 4 от филийките хляб се намазват с горчица, върху тях се поставя сиренето и накоя от гарнитурите и се похлупват с останалите 4 филийки хляб. Сиренето трябва да излиза малко навън от филийките хляб.
2. Загрява се на котлона тиган намазан с масло. Поставя се сандвича в тигана, посолва се и наръсва с щипка захар. Върху сандвича се поставя чайник или тенджера с вода. След няколко минути сандвича се обръща и отнво се запича притиснат с помощта на чайника.

Вярвам, че няма да се отървете от "За вечеря/закуска я направи по един сандвич!".


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Юни, 2004 10:17 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Много се радваме, че са се харесали! Пробвахме и ние с бъркани яйца добрите крокодили на Каро и са чудесни, особено в жегите!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB