Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:25 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Дек, 2005 12:29 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Туй чудо не мирише ли на чай, когато ме боли гърло? Правила съм с лапад, цвекло, дори киселец (страхотно е заради киселинката, но е голяма врътня), но с липов лист не съм се престрашила.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Дек, 2005 12:36 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
На чай миришат цветовете. Листата вероятно имат много слаб аромат. Но дори и да е така, сигурно би станала интересна комбинация на аромати и вкусове.

Напролет задължително ще го пробвам.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Дек, 2005 2:35 am Съб 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Липовите листа нямат свой аромат, е, на свежо, освен.
Липовият цвят съдържа фарнезол - той дава аромата на чая. Има го и в цвета на розата - много различен и незабравим. Не случайно някакъв френЦки ликьор, ако се не лъжа БЕНЕДИКТИН се ароматизира с липов цвят - те поповете са знаели какво да правят.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB