Продукти:
1 пиле, заедно с дреболиите
За плънката:
1 глава лук
1 купичка ориз
черен пипер, чубрица, кимион, сол на вкус
1/2 - 1 ч. ч. вода
За канапето:
1 буркан кисело зеле
1 суп. л. червен пипер
2 ч. ч. вода
олио
Приготвяне:
В голяма тава слагаме киселото зеле и го объркваме с червенмия пипер, олиото и водата. Отгоре слагаме пилето.
Плънката: Всичко е нарязано на много ситно. В тиган първо слагаме да се пържат воденичката и сърцето. Като поомекнат добавяме дробчетата, бъбречетата и лука. Като омекнат слагаме ориза и подправките. Като се позапържи слагаме водата. Сваляме от котлона когато водата изври.
Пилето го осоляваме, но съвсем малко, пълним го и го зашиваме. Краката му се връзват с конец. Отгоре поливаме с олио. Ако пилето е много високо, го завиваме с фолио или торбичка за печене. Като се пече окло 1 час го обръщаме. Ако има останала плънка я слагаме тогава. Пече се в предварително загрята фурна. Когато заври се намаля на 2. Отдолу може да остане на 3 (в градуси не ги знам съжалявам
)