Продукти:
чушки/патладжани/домати (колкото поеме тавата)
олио
Плънка:
2 моркова
1 глава лук
3-4 чушки
5-6 скилидки чесън
вътрешното на патладжаните
1 купичка ориз
4-5 домата (настъргани)
1/2 ч. ч. вода
1 суп. л. червен пипер
сол, чубрица, черен пипер на вкус
олио
Приготвяне:
Плънка: Всички зеленчуци се запържват докато омекнат. След това се добавя ориза. Когато и тои се запържи се слага червения пипер, доматите, водата. Като поизври водата добавяме другите подправки.
С тази смес пълним чушките. Слагаме вода до половината на тавата и поливаме чушките с олио.
Забележка: Естесвено може да сложите и месце ако не обичате постни чушки.
Да ви е сладко!