Rus0koska написа:
Аз ги правя с каквото има в хладилника. Оснавната структура е следната:
Продукти:
домати
печени чушки
колбас
сирене
кашкавал
гъби
царевица
яйца
олио
подправки (черен пипер,чубрица,босилек (ако е с повече домати и сирене) и др.)
Приготвяне:
Във всяко гювече най-отдолу слагам олио и доматен сок или пресни домати и после редя останалите продукти. Позапичам малко във фурната и след това на всяко гювече чуквам по 1-2 яйца и запичам докато са готови яйцата.
Наистина, гювечетата са "най-всеядни" по отношение на продуктие, вложени в тях.
Стават с почти всичко, което има в хладилника, т.е., в повечето случаи не е необходимо да се купуват специално продукти за тях.
За разлика от твоята технология, аз слагам най-отдолу стар лук, след това на редове чушки, може на резени пресен домат, голяма пластинка сирене, върху нея пресен лук (според сезона) парченца колбас, шунка, може изостанало кюфте, кебапче, кърначе, или изостанали от голяма вечеря или обяд парченца нарязана луканка или шпеков салам, най-отгоре може да се сложи и малко доматен сок, който да замести доматите, парченца масло или олио (не отдолу, а точно отгоре, за да може минавайки през продуктите при загряването да ги омазни), и класиката - като се изпече гювечето - чукваш едно яйце и го оставяш да се забули.
Да не забравя и тези, които като мене обичат лютичкото - винаги е много вкусничко да сложиш към средата една цяла зелена люта чушчица...
