РУЛО ОТ ПИЛЕШКО ФИЛЕ ВЪРХУ ПЮРЕ ОТ СПАНАК И КОПРИВА
===========================================================
Продукти:
4 бр. пилешко филе, по-едри,
6 едри скилидки чесън,
80 гр. рокфор,
1/2 кг. спанак,
300 гр. коприва,
100 мл.зехтин,
60 гр краве масло,
50 гр.кашкавал,
сол,
черен пипер,
1 с.л. джоджен,
1 вр.пресен магданоз.
Пилешките филета внимателно се разрязват надлъжно през средата и се обръщат като пеперуда.
Леко се осоляват, поставя се всяко върху готварска дъска, покрива се с плътно полиетиленово пликче и се начуква внимателно, така че да стане равномерно по дебелина.
Чесънът се счуква с 1/4 ч.л. сол до паста. Ръсва се малко черен пипер.
Добавя се рокфорът, 1/4 вр. много ситно нарязан магданоз и всичко се прави на паста.
С тази паста се намазва всяко парче от пилешкото филе и се увива на руло стегнато.
За да не се развие се вързва с листо пресен лук.
Спанакът и копривата (ако има и лапад става още по-вкусно) се почистват и измиват добре, сваряват се за 1/2 час в 1/2 л. вода с малко сол, джоджена и зехтина.
Пасират се до пюре.
Когато пюрето е готово, пускаме в него пилешките рула и варим на тих огън 10 мин.
При сервиране поставяме от пюрето като подложка и върху него поставяме по едно руло, поливаме с разтопеното и препържено масло и поръсваме с настърган кашкавал.
Гарнираме с резенчета лимон.
Много силно му отива изстудена бира.
И...
леко с преглъщането, да не се задавите, че после ще се чувствам гузен...
Надявам се да ви хареса рецептата ми и за мене да има
.