Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:22 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Апр, 2005 11:56 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
РУЛО ОТ ПИЛЕШКО ФИЛЕ ВЪРХУ ПЮРЕ ОТ СПАНАК И КОПРИВА
===========================================================

Продукти:
4 бр. пилешко филе, по-едри,
6 едри скилидки чесън,
80 гр. рокфор,
1/2 кг. спанак,
300 гр. коприва,
100 мл.зехтин,
60 гр краве масло,
50 гр.кашкавал,
сол,
черен пипер,
1 с.л. джоджен,
1 вр.пресен магданоз.

Пилешките филета внимателно се разрязват надлъжно през средата и се обръщат като пеперуда.
Леко се осоляват, поставя се всяко върху готварска дъска, покрива се с плътно полиетиленово пликче и се начуква внимателно, така че да стане равномерно по дебелина.
Чесънът се счуква с 1/4 ч.л. сол до паста. Ръсва се малко черен пипер.
Добавя се рокфорът, 1/4 вр. много ситно нарязан магданоз и всичко се прави на паста.
С тази паста се намазва всяко парче от пилешкото филе и се увива на руло стегнато.
За да не се развие се вързва с листо пресен лук.
Спанакът и копривата (ако има и лапад става още по-вкусно) се почистват и измиват добре, сваряват се за 1/2 час в 1/2 л. вода с малко сол, джоджена и зехтина.
Пасират се до пюре.
Когато пюрето е готово, пускаме в него пилешките рула и варим на тих огън 10 мин.
При сервиране поставяме от пюрето като подложка и върху него поставяме по едно руло, поливаме с разтопеното и препържено масло и поръсваме с настърган кашкавал.
Гарнираме с резенчета лимон.
Много силно му отива изстудена бира.:cheers:
И...:laugh: леко с преглъщането, да не се задавите, че после ще се чувствам гузен...
Надявам се да ви хареса рецептата ми и за мене да има :kiss:.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Апр, 2005 9:09 am Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Gotin, може ли филето да не е пилешко, а от някаква риба? (В идеалния случай - треска). Щото пиле със зеления само аз мога да ям...


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Апр, 2005 2:20 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
Gotin, може ли филето да не е пилешко, а от някаква риба? (В идеалния случай - треска). Щото пиле със зеления само аз мога да ям...


По принцип може, но няма да е същото...
Въпросът е как ще навиеш рулцето от рибеното филе. Трябва да го направиш много внимателно. В този случай не слагай рокфор, а смлени орехи.
И не слагай копривата, а направи смес от спанак, лапад, много малко киселец и зелената част на две връзки пресен лук.
Накрай не поливай с маслото, зехтинът е достатъчен.
И още нещо - вари филенцата не повече от 7-8 мин. под капак.
Бъркай периодически спаначеното пюре, за да не загори.
Весел празник и успех! :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB