Продукти:
500 гр. кайма
5 бр. средни картофи (може вече и пресни),
5 стръка зелен лук
1 бр. пипер
1 бр. тиквичка
1 бр. патладжан
1 бр.морков
3 бр. домати/или от консерва
2 бр. яйца,
1/2 кофичка кисело мляко,
2 супени лъжици брашно
3 супени лъжици олио.
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
В тавичка се нарязват наситно лукът, изчистения пипер, морков, обелените картофи, тиквичка, обеления от кората патладжан. Добавят се настърганите домати и размитата в малко вода кайма. Добавя се олиото, подправките и ситно нарязан магданоз. Всичко това се разбърква и се долива с вода. Пече се в силна фурна. Като изври водата се залива с поливката от разбитите с малко вода яйца, киселото мляко, брашно, малко чер пипер и магданоз. Отново се запича до получаване на лека коричка. Сервира се по желание със зелена салата или стръкове зелен чесън.
Добър апетит.
|