
Продукти:2бр.свински шкембета
една глава стар лук
1бр.морков
една пиперка
2бр.домат/или от консерва
една и половина чаша ориз
3 супени лъжици олио,сол,черен пипер на вкус,мъничко чубрица,магданоз
Приготвяне:Двете шкембета се измиват добре и се слагат в тенжера под налягане за 20мин.Охлаждат се и в купа се нарязва на ситно едното шкембе.Към него се добавят ситно нарязания лук,морков,настъргания домат,пиперка,измития ориз,олио и подправките.Добавя се малко вода.Всичко се разбърква добре и с тази смес се пълни другото шкембе.Зашива се и се вари в тенжера около час на по слаб огън.По желание в плънката може да се сложат няколко счукани склидки чесън.Сервира се топло,но не горещо като се режи на големи парчета.Преди сервиране може да се запече във фурна намазано с олио и поръсено с червен пипер.Добър апетит.